ARTICOL. Oare CHIAR AVEM NEVOIE de astfel de eminsiuni ?!?


Televiziunea si “vedetele”,

fiecare cauta sa-si faca reclama in diverse feluri.

<>  De ceva timp, aceste “vedete” apar si in emisiuni cu si despre natura, la mare sau la munte. Totul este foarte bine, macar contribuie cu un plus de cunostinte despre aceasta tara pentru unele persoane… Doar ca, din cate am observat, unele evenimente care se desfasoara cu ocazia acestor emisiuni nu sunt tocmai benefice pentru natura.

<>  Zgomot de motoare, strigate si tipete, “foculete” de tabara, masini “accidentate” si aruncate prin santuri sau prapastii, toate acestea pentru a aduce un minim de “senzational” sau “imagini socante” si de a avea ratingul cel mai mare! Din pacate, in urma acestor “emisiuni” raman si urmele.

<>  Vietatile din acea zona sunt speriate, paraiele si raurile sunt poluate, pamantul, cu tot cu vegetatia aferenta, este tavalit si distrus de urmele trecerii “lor” pe acolo. Se scurg diverse materiale periculoase in pamant, raman peste tot gunoaie dupa “ei”… dar “ei” si-au facut emisiunea. Oare “lor” NU le atrage nimeni atentia, Garda de Mediu sau cei de la anumite Parcuri sau Rezervatii Naturale??? NU se autosesizeaza nici o autoritate??? Dar, poate, in primul rand, “vedetele” nu spun nimic.

NU!!!

EI isi iau banul si restul e TACERE !!!

<>  Tot respectul pentru OAMENII de presa si televiziune care atrag atentia asupra unor astfel de “show-uri” care duc la distrugere naturii, sau cand se sesizeaza prin presa sau pe la tv, despre incalcari alte conduitei prin natura sau poate chiar mai rau, a distrugerii acesteia. Si eu am avut ocazia de a atrage atentia unor persoane “iubitoare de natura” atunci cand am vazut ca isi spala masina la rau sau pe vreun paraias, folosesc “vetrele lor de foc” si taie copacii inca verzi, cat despre aruncatul gunoaielor si lasatul lor prin natura… FARA COMENTARII.

<>  Replicile acestora au fost de la injuraturi, “vezi-ti de drum” sau “poate iti dau vreo doua” pana la a fi fugarit putin sau alungat cu pietre. Pana acum am scapat usor, eu, dar unui prieten i-a fost spart aparatul foto cu o bata, pe cand incerca sa se apere de loviturile pe care i le administra un “taietor legal de lemne”, si culmea, cand s-a intors cu “oamenii legii”, acestia i-au spus:”Domnule, fii alta data mai atent pe unde mergi si nu te impiedica”…?!?

<>  Totusi, spre bucuria mea si a altor persoane, exista si unele emisiuni care ne arata cum si in ce fel ar trebui sa protejam natura. Poate ar trebui sa fie mai multe astfel de emisiuni si la ore ceva mai accesibile. Putem spera la asa ceva?

In final, o rugaminte adresata televiziunilor…

<>  FACETI EMINSIUNI CU/DEPRE NATURA, in care sa aratati frumusetea ei, importanta reala a ei, beneficiile pe care le avem de pe urma ei, nu cum se poate distruge ea cu nepasare, deoarece vom ajunge sa ne para rau tuturor.

OARE????

Reclame

About CODmunte - "Japan"

Pasionat de natură, munte şi fotografie. Incerc sa ma fac util si cu placut, prin ceea ce am vazut sau auzit.

Posted on 16/05/2011, in Cu si despre munte and tagged , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

  1. Sunt cu totul de acord cu tine…dar din păcate trăim într-o țară unde cele mai de actualitate subiecte pe la știri sunt divorțurile mondene(nu merită pomenite numele lor)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: