Articol. PE DOUA ROTI


Indiferent de vreme si anotimp, veti vedea prin orase, sosele si in natura, acei oameni pasionati de mersul pe doua roti, BICICLISTI si MOTOCICLISTI.

Biciclisti. Numarul celor care practica aceasta miscare este din ce in ce mai mare, fie ca au in dotare biciclete de oras, biciclete pentru trikuri “bmx-uri”, semicursiere sau cursiere pentru viteza, sau cei care doresc ceva mai extrem, montainbike-uri. Fiecare dintre acestia cauta un loc unde sa se relaxeze pedaland, departe de nesiguranta din oras. Spre bucuria multora care au pasiunea de a pedala, incep sa se organizeze din ce in ce mai multe competiti si demonstrati, la care participa si straini. Vara, pe la munte in Parang, Zarand, Bucegi sau Apuseni etc. se organizeaza competiti de montainbike. De la an la an, Turul Ciclistic al Romaniei devine mai atractiv, la acesta participand multi competitori din strainatate. Aproape fiecare oras mai important de pe meleagurile noastre are cate un club ciclo. Cei care folosesc forta propriilor picioare, biciclisti, din pacate NU AU AMENAJATE piste de biciclete in mai toate orasele, acestia preferand sa se bucure de acest sport departe de oras. Dar chiar daca ar fi puse la dispozitia lor aceste piste pentru a circula, acestia intampina o problema… vor intalni pe traseul lor, masini care sunt parcate pe aceste piste, de catre acele persoane care NU STIU A RESPECTA si pe acesti participanti la trafic. Nu le ramane decat sa circule pe trotuare, printre oameni si aici intampina alta problema… sa fie atenti sa nu loveasca pe cineva sau sa nu fie opriti de catre politisti si a fi sanctionati cu amenda. Au fost cazuri cand au fost trantiti la pamant, aruncati in santuri, improscati cu apa sau in cele mai grave cazuri, accidentati mortal de catre cei care conduc masini. Se incearca din ce in ce mai mult, prin diferite proteste pasnice sau atitudini, sa se atraga atentia autoritatilor locale, in a pune la dispozitia si a se construi piste pentru biciclisti, dar… din pacate se ramane cu un mare DAR.

Motociclisti, a se intelege cei care au MOTOCICLETE ADEVARATE, nu mopede… incep sa fie prezenti tot mai des prin orase, pe soselele din tara sau la munte. Viata in saua unei motociclete este aparte, dupa cum mi-au povestit anumite persoane, ESTE UN STIL DE VIATA. Poti intalni pe soselele din Romania sau pe la munte, si straini, calatorind pe motociclete. In Romania se organizeaza una din cele mai dificile competiti pentru motocicletele de teren “RoManiacs“ ex ”EnduRoMania”, unii dintre participantii la aceasta competitie considerando mai dificila chiar decat celebrul raliu Paris-Dakar (noul Argentina-Chile). Motociclisti romani au frumoase rezultate si la concursurile de motociclism viteza din Campionatul Balcanic si cel Mondial. De la an la an, festivalurile moto au tot mai multi participanti, atat din tara sau din strainatate. In mai toate orasele mari au luat fiinta cluburi ale motociclistilor, dar… motociclisti intampina insa o problema, atat pe la noi in tara dar si prin alte tarii. Sunt priviti drept persoane problema, puse pe harta si provocatoare de scandaluri, rebeli fara vre-un rost in viata, Dar, fara poate sa stiti, acestia au facut de multe ori si fac in continuare, unele actiuni umanitare catre famili nevoiase, case de copii sau batrani etc.

Indiferent de modalitatea de a parcurge un traseu, pe bicicleta sau motocicleta, au aceiasi pasiune, LIBERTATEA… PE DOUA ROTI

Anunțuri

About CODmunte - "Japan"

Pasionat de natură, munte şi fotografie. Incerc sa ma fac util si cu placut, prin ceea ce am vazut sau auzit.

Posted on 15/11/2012, in Altfel de POZE, FILMULETE, JURNALE si ARTICOLE. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: