PREZENTARE MEDIA „CALATOR PRIN LUME” in data de 11.04.2013 la „JOIA LA CARTURESTI ARAD”


JOIA LA CARTURESTI  ARAD, 11.04.2013 - CALATOR PRIN LUME

    Fiecare dintre noi, doreste sa calatoreasca si sa descopere oameni sau locuri, dar poate cel mai important, SA SE DESCOPERE PE SINE.

    Cineva spunea: “IN PRIMUL RAND CUNOASTE-TI OAMENII SI TARA DIN CARE TRAIESTI, SI APOI CUNOASTE-I PE ALTII SI ALTE LOCURI DIN LUMEA MARE”.

    Dupa ce am descoperit si cunoscut o parte din oamenii si locurile din ROMANIA alaturi de prieteni, o parte dintre noi au avut bucuria sa CALATOREASCA PRIN LUME.

 

    DOI CALATORI,

PAUL IONESCU si OVIDIU CISMAS,

VA INVITA

in data de 11.04.2013, de la ora 19:00,

in CEAINARIA LIBRARIEI CARTURESTI ARAD

din ATRIUM CENTER ARAD

la

PREZENTAREA MEDIA

“CALATOR PRIN LUME”

 

    Prezentare media cu DOUA JURNALE FOTO, va incerca sa redea prin imaginile surprinse de catre PAUL IONESCU si OVIDIU CISMAS, LUMEA CALATORULUI DE DINCOLO DE ROMANIA.

    Pentru a va “introduce” in atmosfera CALATORULUI PRIN LUME, va prezentam cateva detalii oferite de catre cei doi CALATORI, legate de cele DOUA JURNALE FOTO.

 

JURNAL FOTO – “LA SUD DE DUNARE” de PAUL IONESCU

    “Daca nu iti cunosti vecinii, pamantul ti se pare enorm de mic, finit. E doar atat cat poti privi in jurul tau!”.

    Plecand de la aceasta idee, cutez sa va conduc virtual ”LA SUD DE DUNARE” mai intai pentru a vizita orasul VIDIN, apoi minunata pestera ”MAGURA” situata langa cel mai mare iaz RABISA. De aici calatoria continua prin fascinanta zona BELOGRADCIK, o colectie in aer liber de stanci geomorfe, dupa care ne racorim privirile prin pestera LEDENIKA, aflata pe platoul carstic ce strajuieste orasul VRACA. Ne vom intoarce in tara prin OREAHOVO (RAHOVA), nu inainte de a aduce un pios omagiu ostasilor romani care si-au jertfit viata pentru eliberarea Bulgariei.

    PAUL IONESCU

 

JURNAL FOTO – “PENTRU CA, EXISTA” de OVIDIU CISMAS

    Alpinistul francez, Lionel Terray, a intitulat cartea sa autobiografica “CUCERITORII INUTILULUI”, facand referire la dorinta si cutezanta omului de ajunge ACOLO SUS, pe cele mai inalte varfuri ale MUNTIILOR. Un posibil raspuns la titlul cartii si daca este inutil in a ajunge ACOLO SUS, pe varfurile muntilor, la dat unul dintre pionerii ascensiunilor pe varful EVEREST de 8850 m, alpinistul britanic GEORGE MALLORY. Cand a fost intrebat DE CE TREBUIE “cucerit” Everestul de catre OM, Mallory a raspuns: “PENTRU CA EL EXISTA”…

     Astfel, dupa reusita ascensiuni in anul 2007 a celui mai inalt varf al ALPILOR, varful MONT BLANC de 4810 m, aflat la granita FRANCO-ITALIANA, am decis sa incerc ascensiunea celui mai inalt varf al continentului AFRICAN, varful UHURU de 5895 m din masivul KILIMANJARO – TANZANIA, impreuna cu jurnalistul aradean ADRIAN MOLDOVAN.

    Jurnalul foto “PENTRU CA EXISTA”, incerca sa va redea prin imagini, DOAR o mica parte din AVENTURA AFRICANA. Pentru inceput, primul contact cu Africa ne este oferit de ORASUL MOSII si lumea plina de culoare din SATUL AFRICAN, intalnirea cu turmele de ZEBRE si privirile pline de suspiciune ale MAIMUTELOR CU COADA ALBA. Aventura va continua cu trecerea prin frumoasa PADURE ECUATORIALA si zona plina de praf din fostul vulcan SHIRA, poposind langa impresionantului LAWA TOWER ( locul unei noptii nedormite din cauze medicale ). Din acest loc, urcam printre nori pana la GHETARUL ARROW, de unde coboram si trecem prin “gradina botanica” din valea BARRANCO, pana in locul fascinantului apus de soare de la KARANGA. Parasind acest loc, o sa ajungem in KOSOSVO, trecand prin aglomeratul, zgomotosul si comercialul BARAFU CAMP.

    Clipa mult asteptata… URCAREA FINALA. O sa fiti alaturi de noi pe varful UHURU la 5895 m, bucurandu-va de reusita ascensiuni, fascinantul rasarit de soare de pe linia curburi PAMANTULUI si frumusetea de culori a unui ghetar. Intr-un final, o sa ne retragem de pe KILIMANJARO, coborand catre zona MWEKA, prin zona alpina si ecuatoriala, pana in orasul MOSII. Inainte de intoarcere in ROMANIA, vom vizita orasul MOSII si satul REU.

    OVIDIU CISMAS

 

   Incepand de duminica, 07.04.2013, in interiorul CEAINARIEI din LIBRARIA CARTURESTI ARAD, vor fi expuse cateva fotografii din cele doua jurnale foto.

    Mereu aceiasi PARTENERI MEDIA: LIBRARIA CARTURESTI ARAD, ATRIUM CENTER ARAD, FOTO STUDIO ENIGMA ARAD, ARQ, PARTY ARAD, ARAD CULTURE.

Reclame

About CODmunte - "Japan"

Pasionat de natură, munte şi fotografie. Incerc sa ma fac util si cu placut, prin ceea ce am vazut sau auzit.

Posted on 05/04/2013, in JOIA la CARTURESTI ARAD. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: