EVENIMENT. INVITATIE LA DRUMETIE la SERILE MISCARII ARADENE in data de 07.06.2013


INVITATIE LA DRUMETIE

    PRIMI PASI in natura ne poarta in judetul ARAD, iar judetul ARAD are ce oferi  iubitorului de natura, frumos, cultura… TURISM.

    SI TIN SA SUBLINIEZ CA, JUDETUL ARAD ARE CU… CE!!!

    Cei care au luat aceasta initiativa de a promova POTENTIALUL TURISTIC AL JUDETULUI ARAD si MISCAREA TURISTICA ARADEANA sunt cei de la MISCAREA ARADEANA, cu ocazia unui PRIM EVENIMENT de la SERILE MISCARII ARADENE cu tema „IVITATIE LA DRUMETIE”.

    De ce…??? Raspunsul il puteti afla din mesajul oficial al ACESTUI PRIM EVENIMENT:   

„Bună seara, prieteni.

Situația turismului arădean ne-a determinat să îi dedicăm o primă abordare la Serile Mișcării Arădene de vineri, 7 iunie 2013, de la ora 19:00 la Grand Boulevard, avându-i ca invitați speciali pe: prof. dr. Dorel Gureanu, Ovidiu Cismaș și Mario Csipai.

Deși prea puțin valorificată, averea turismului arădean cuprinde un portofoliu de obiective turistice naturale, cultural-istorice şi o bază turistică de valoare.

În potențialul turistic natural al județului îmbrățișat de Mureș și de Crișul Alb se evidențiază zona montană împădurită reprezentată de Munţii Zărand, Munţii Codru-Moma şi Masivul Găina, ascunzând sate ale căror case răsfirate urcă spre culmi. Obiectivele turistice naturale cuprind arii protejate, rezervaţii naturale și parcuri dendrologice prea puțin cunoscute și popularizate: Peștera Moara Uscată, Peștera Moara cu Apă, Locul fosilifer Monoroştia și Zăbalţ, Pădurea de stejar pufos de la Cărand, Sărăturile, Arboretul Macea, Prundul Mare şi parcul natural Lunca Mureşului… Cea mai importantă regiune turistică este Moneasa – una dintre regiunile carstice ale Munților Codru Moma, peisaj care a dat naștere apelor minerale apreciate încă din sec. al XIX-lea. O altă staţiune balneoclimaterică notabilă este Lipova, izvoarele sale de apă minerală fiind cunoscute din sec. al XVI-lea.

Aradul adună pe teritoriul său numeroase monumente istorice şi culturale, de la vestigii daco-romane (Ziridava), până la cetăți medievale (Şiria, Şoimoş, Dezna, Ineu), muzee şi case memoriale şi monumente arhitectonice din epoca modernă. Astfel, în judeţul Arad avem unele dintre cele mai frumoase conace și castele nobiliare din Transilvania, însă puţini sunt cei care le vizitează. Ele zac date uitării, iar timpul şi nepăsarea oamenilor le-au adus într-o stare deplorabilă, deși mulţi dintre istorici spun că, dacă ar fi renovate, Valea Mureşului ar putea fi considerată drept o vale a Loarei din Europa de Est.

Din fondul antropic nu putem omite obiectivele religioase. Vetrele satelor ascund tezaure etnografice inestimabile păstrate prin puterea credinței. Valea Mureșului de Jos și Țara Hălmagiului mai păstrează până în zilele noastre o salbă de biserici de lemn construite din bârne de gorun cioplite cu barda, încheiate în sistem coadă de rândunică și pictate dumnezeiește cu chipuri de sfinți: Roșia Nouă, Corbești, Seliște de Mureș, Troaș, Julița, Groșii noi – adevărate monumente de artă populară românească construite în sec. XVIII-XIX. Printre locurile de pelerinaj cele mai cunoscute: Mănăstirea Hodoș-Bodrog, Mănăstirea franciscană Maria Radna, Mănăstirea Ortodoxă Sârbă de la Bezdin

În Arad există mai multe asociații care promovează potențialul turistic local și au activități legate de spațiul montan (drumeție montană și orientare sportivă): Condor Club, Hoinarii Zărandului, Veniți cu Noi, Speowest, Amicii Zarandului, Steaua Nordului, Explorer etc. Cei care iubesc drumeția, toți prietenii naturii sau cei care caută activități atractive pentru weekend li se pot alătura; dar despre asociațiile turistice, vă promitem o ediție dedicată special. 

După ce vom fi deschis sumedenie de subiecte pe tema potențialului turistic al Aradului, și, sperăm, apetitul dumneavoastră pentru drumeție pe coclaurile arădene, prezentarea unui proiect inedit va închide încă o seară de weekend împreună la Serile Mișcării Arădene: ‘Să punem Aradul pe harta turistică’ prezentare susținută de Mario Csipai în numele echipei sale de lucru de la Academia Arădeană de Lideri.

Haideți să cunoaștem cele mai importante obiective turistice ale județului nostru!

Vă așteptăm cu drag.

În numele Mișcării Arădene,
Cu respect,
Florica Sarca”
    Iata ca, PUBLICUL ARADEAN are prilejul de a afla si de a vedea CE ARE DE OFERIT CA POTENTIAL TURISTIC JUDETUL ARAD, iar de la evenimentele viitoare de la „SERILE MISCARII ARADENE”, ce au realizat si ce se doreste a se realiza prin aceste iesiri la MISCARE TURISTICA, de catre aceste asociatii, grupuri, cluburi, organizatii, etc. din ARAD.

    Din parte mea, a unui iubitor si „practicant” de MISCARE TURISTICA IN NATURA, MULTUMIM celor de la MISCAREA ARADEAN si SERILE MISCARII ARADENE, pentru oportunitatea si mana intinsa, in a arata PUBLICULUI ARADEAN ce inseamna MISCAREA TURISTICA ARADEANA.

Anunțuri

About CODmunte - "Japan"

Pasionat de natură, munte şi fotografie. Incerc sa ma fac util si cu placut, prin ceea ce am vazut sau auzit.

Posted on 03/06/2013, in Altfel de POZE, FILMULETE, JURNALE si ARTICOLE and tagged . Bookmark the permalink. 1 comentariu.

  1. CODmunte - "Japan"

    A descrie CUM A FOST ACEST PRIM EVENIMENT de la „SERILE MISCARII ARADENE” cu/despre POTENTIALUL TURISTIC AL JUDETULUI ARAD si despre MISCAREA TURISTICA ARADEANA ar fi trebuit SA PARTICIPATI LA ACEST PRIM EVENIMENT.

    Inca o data, prin ce sa prezenta si discutat, am dovedit ca judetul ARAD, are… CU CE.

    VA INVIT, la evenimentele viitoare de la „SERILE MISCARII ARADENE” cu/despre TURISMUL ARADEAN si ASOCIATIILE, CLUBURILE, GRUPURILE, etc. care fac parte din MISCAREA TURISTICA din MUNICIPIUL ARAD si sa descoperiti POTENTIALUL TURISTIC ARADEAN, CEI CARE FAC PARTE DIN ACEASTA MISCARE TURISTICA ARADEANA, REALIZARILE si PLANURILE DE VIITOR.

    Multumesc MISCARII ARADENE si domnisoarei Florica Sarca pentru acest PRIM EVENIMENT cu/despre TURISMUL ARADEAN.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: