ARTICOL. CUM sau CE TREBUIE SA FAC pentru A OBTINE O SPONSORIZARE (A FI sau A NU FI… SPONSORIZAT) ???


CUM sau CE TREBUIE SA FAC pentru A OBTINE O SPONSORIZARE???

A FI sau A NU FI… SPONSORIZAT, ACEASTA ESTE INTREBAREA!!!

> Foarte multi se intreaba “Cum sau ce trebuie sa fac pentru o obtine o sponsorizare???” Raspunsul… Trebuie sa te informezi personal de potentialul de a sponsoriza pe care il au unele persoane/firme/companii si apoi sa mergi personal la aceste persoane/firme/companii pentru a fi primit intr-o audienta si a discuta despre o posibila colaborare. Mai exista posibilitatea, de a fi trimis la unele persoane/firme/companii la recomandarea unei persoane care cunosc potetialul de a sponsoriza a acelor persoane/firme/companii. Exista si posibilitatea de a telefona si a discuta cu persoane ce pot lua o decizie de moment in legatura cu solicitarea pentru sponsorizare, urmand a planifica o intalnire si a discuta detaliile. La fel este si in cazul in care o sa trimite-ti un mail.

Pana aici POATE fi parte frumoasa… deoarece incepe “NEBUNIA” a ce inseamna A FI SAU A NU FI SPONSORIZAT si ce inseamna din partea unor persoane/firme/companii A FACE SPONSORIZARE!!! Urmatoarele randuri si povestea mea in ce priveste AVENTURA CAUTARII DE SPONSORI sunt mai mult ca sigur ca va deranja pe unele persoane, de aceea imi asuma si comentarile care vor urma, mai ales cele… SE STIE CUM!!!

Voi incepe cu ce am patit in cursul zilelor 11-17.11.2013. La recomandarea unui prieten, m-am prezentat la o audienta cu directorul unei “firme/companii de prestigiu” din municipiul si judetul Arad, care an de an este in Topul Firmelor Aradene. Si in sfarsit ajung in biroul directorului acelei firme/companii, care deja a fost informat de catre cel care mi-a facut recomandarea (traducere = SE CUNOSC) pentru ce doresc a fi sponsorizat. Chiar am vazut ca avea pe birou o mapa cu detaliile proiectului meu, care pot fi accesate si vizualizate pe blogul meu. OAUUUU… asta de interes din partea lor. Dupa ce am discuta alte mici detalii, am primit urmatorul raspuns din parte directorului: “Am discutat si cu celelante persoane din conducere, luand decizia de a va sponsoriza cu suma de… 100!!!”. Neantelegand la ce se referea 100, adica 100 euro sau dolari, am intrebat: „Va referiti la 100 euro?”, am primit si raspunsul lamuritor…: „AAAAA, NUUUUUUU… 100 de ron/lei!!!” Cateva secunde am crezut ca nu inteleg sau ca glumeste, in ce priveste “suma de 100 roni/lei” pentru “a fi sponsorizat” de catre firma/compania la care este director. Dar… NU ERA O GLUMA. Intelesesem bine. 100 roni/lei sponsorizare din parte unei firme/companii de prestigiu a judetului si municipiului Arad, care a fost premiata an de an la Topul Firmelor Aradene. Am zambit, m-am ridicat si am spus doar atat: “Domnule director, din RESPECT PENTRU MINE, pentru ca in primul rand MA RESPECT PE MINE… O ZI MAI BUNA, SANATATE MULTA”. Si atat… AM PLECAT.

> “Experienta” mea in ce priveste A FI SAU A NU FI SPONSORIZAT si ce inseamna din partea unor persoane/firme/companii A FACE SPONSORIZARE isi are inceputurile in primavara anului 2006. Atunci “am facut primii pasi” in ce priveste strangerea de fonduri sau mai bine zis sponsorizare, ca doar la asta ma refer, pentru a ajunge pe varful Mont Blanc de 4810m din muntii Alpi – Europa. Suma de care aveam nevoie pentru a realiza aceasta aventura pe varful Mont Blanc, era de aproximativ 450 euro.

Daca tot speram ca voi fi ajuta/sponsorizat sa ajung pe varful Mont Blanc, am luat decizia de a mediatiza situatia unui foarte bun prieten, DANIEL BOARIU, care de o lunga perioada de timp este paralizat de la gat in jos.

Partea „BUNA” cu sponsorizarea, pentru aceasta prima aventura montana. Am fost sustinut cu o sponsorizare financiara, unica sponsorizare financiara, de catre cei doi (ex)directori ai companiei unde imi desfasor activitate si in prezent. Ajutorul financiar a venit si din parte unor colegii de la compania unde imi desfasor activitate, dar si din parte unor prieteni/cunostinte, prin redirectionarea acelui de pana in 2% din impozit, catre proiectul meu si in contul clubului din care am facut parte. Clubul/sala de fitness unde am facut unele antrenamente, mi-a oferit posibilitatea de a ma pregati la ei, FARA A PLATI. O agentie turistica din municipiul Arad, mi-a oferit gratuit asigurarea medicala. Cea mai interesanta sponsorizare a venit de la… cei care ne-au pus la dispozitie posibilitatea de a ajunge in Franta. Eu si colegul cu care am am realizat aceasta aventura, Gabriel Nagy, am facut calatorit pana in Franta si inapoi in Romania cu TIR-ul, GRATIS.

Partea „NEGATIVA” cu sponsorizarea. Fiind prima data cand am incercat sa ajung pe un varf mai important in muntii din strainatate, am fost privit cu neancredere, de catre persoanele sau directori firmelor/companiilor cu care am discutat despre posibilitatea de a ma sponsoriza. Mi-au spus ca eu doresc de fapt sa merg in vacanta pe banii lor, sau au crezut (si inca mai cred) ca voi folosi banii primiti ca sponsorizare, in alte scopuri. Au fost si unele persoane sau directori ai unor firme/companii care mi-au spus ca analizeaza propunerea de a ma sponsoriza si apoi ma vor contacta… eu inca astept a fi contactat pentru sponsorizare. Decizia de a discuta despre posibilitatea de a ma sponsoriza cu directorii unor firme / companii din judetul si municipiul Arad si care sunt acei directori sau firme/companii, am luat-o DOAR EU, fara a discuta cu cineva sau a fi recomandat de catre cineva sa merg sa discut cu acei directori sau la ce firme/companii sa merg.

TOTUSI… dupa aproape 1 an si 6 luni, am reusit sa suficienti banii din sposnsorizari pentru a ajunge in Franta. La inceput de septembrie 2007, am reusit impreuna cu colegul meu pentru aceasta aventura montana, Gabriel Nagy, sa ajungem in Franta, dar din pacate doar eu am ajuns pana pe varful Mont Blanc la 4810m (in anul 2009 a ajuns si Gabi pe varf), am revenit in Romania si am realizat o prezentare media cu reusita acestei aventuri, la care au fost metionati toti cei care NE-AU AJUTAT sau SPONSORIZAT. Cei care mi-au intins “o mana de ajutor” cu o sustinere/sponsorizare: 

https://codmunte.wordpress.com/2013/05/31/sponsori-colaboratori-parteneri-la-proiectul-cel-mai-frumos-munte-este-cel-pe-care-il-visezi-alpi-2007-vf-mont-blanc-de-4810m/

Sunt constient de faptul ca nu este important ca am ajuns pe varful Mont Blanc, deoarece nu am fost primul si nici nu voi fi ultimul care a ajuns ACOLO SUS, pe varf. Mediatizarea situatiei lui DANIEL BOARIU a “functionat” doar in cadrul companiei unde imi desfasor activitatea, care in urma unei strangeri de fonduri, a donat toata suma catre Daniel.

> Dupa “aventura” de a gasi sponsori pentru Mont Blanc, a urmat o alta “aventura” in a gasi sponsori, dar de data aceasta pentru varful Uhuru de 5895m din masivul Kilimanjaro, cel mai inalt varf al continentului African. Toata aventura in a gasi sponsori a inceput inca din toamna anului 2007, dupa ce am venit din aventura de pe Mont Blanc. Eram increzator ca de data asta voi gasi mai usor sponsori, avand doua motive: “aveam in spate” reusita varfului Mont Blanc si cel mai important, era pentru prima oara cand un aradean dorea sa ajunga pe varful Uhuru. Acest proiect l-am inceput singur, dar ulterior sa alaturat si jurnalistul aradean Adrian Moldovan. Suma pentru a realiza aceasta prima aventura aradeana pe Kilimajaro, era de aproximativ 3000 euro de persoana.

La fel ca si in cazul aventuri montane pe Mont Blanc, m-am gadit sa mediatizez sau sa promovez o anumita situatie. Dar care???? Si pana la urma am gasit raspunsul. Mediatizarea MAI ALES IN RANDUL TINERILOR, A SPORTULUI ACTIV SI MISCARI IN NATURA,  ca si o alternativa la petrecerea timpului liber, NU IN FATA CALCULATORULUI sau TELEVIZORULUI.

– Partea „POZITIVA” legat de posibili sponsori pentru aceasta aventura montana. Reusita pe varful Mont Blanc si viitoarea premiera aradeana pe varful Uhuru chiar “a functionat” pentru unele persoane sau directori de firme/companii. La fel ca si pentru Mont Blanc, primii care m-au ajuta au fost colegii din firma unde imi desfasor activitatea, contribuind cu acel pana in 2% din impozit. Aceiasi situatie si in cazul clubului/sala de fitness unde am facut unele antrenamente, care mi-a oferit din nou, posibilitatea de a ma pregati la ei, FARA A PLATI. Am fost indrumat sa-mi “incerc norocul” catre o universitate aradeana, care spre surprinderea mea, m-a sponsorizat. Mi-a fost intinsa o mana de ajutor si din partea unui foarte bun prieten, care mi-a recomandat anumite persoane sau firme/companii aradene, in a discuta despre posibilitatea acestora de a ma sustine cu o sponsorizare. Si chiar am avut bafta. In functie de posibilitatile fiecarei persoane sau firme/companii am fost sponsorizat pentru acest proiect. Cel mai mult ma uimit cand o persoana mi-a oferit o sponsorizare la fel de mare ca si o firma/companie, la fel procedand si cativa foarte buni prieteni. Agentia de turism de la care am achizitionat biletele pentru avion, a renuntat la comisionul cedat de catre compania aeriana pentru achizionarea biletelor si ne-a oferit gratuit asigurarile medicale. Firma la care ne-am facut tricourile si baner-ul pentru aventura africana (pe care au fost imprimate siglele si numele celor care ne-au sponsorizat), ne-a pus la dispozitie toate acestea in mod gratuit. Dar poate cel mai important a fost participarea lui Adrian Moldovan la acest proiect a avut o mare influenta in a fi sponsorizati de catre o institutie publica aradeana (daca eram doar eu, cred si sunt mai mult ca sigur, nu as fi primit sponsorizarea). Am primit o sponsorizare personala si din partea (ex)directorului companiei unde imi desfasor activitatea, un fost practicant al miscari in natura si la munte, cu realizari notabile si in alpinismCea mai de suflet sponsorizare a venit din parte unei colege din compania unde imi desfasor activitatea, care mi-a oferit suma de 250 roni/lei pentru a putea sa-mi cumpar biletul de avion, care se scumpise de pe o zi pe alta cu 50 euro. Eram atat de suparat si amagit de situatia de a nu putea sa cumpar biletul pentru avion, incat nu am realizat ca m-a salutat cand ne-am intalnit. Afland de situatie, nu de problema, mi-a spus sa astept si sa intors din biroul ei cu portmoneul personal din cara mi-a dat suma mai sus amintita. Pentru mine a fost si va ramane UN MOMENT MAGIC. Mi-a spus doar atat: ”ACOLO SUS, PE VARF, SA TE GANDESTI LA MINE”. Eu am facut mai mult de atat si poate pentru unii poate parea banal. Este si va ramane pe banerul cu cei care ne-au sustinut si sponsorizat sa ajungem pe Uhuru-Kilimanjaro. Strangerea de fonduri sau sponsorizarea a tinut pana in ultima zi, chiar cu 6 ore inainte de plecarea spre aeroportul din Budapesta – Ungaria.

Partea „NEGATIVA” legat de posibili sponsori pentru aceasta aventura montana. “Ce mare lucru cu Kilimajaro asta, ca doar pana si Andrea Marin a fost acolo” – aceasta a fost replica pe care am primit-o de la persoanele sau directorii firmelor/companiilor pe care le-am contactat sau cu care am discuta despre o posibila sponsorizare din partea lor. Am trimis cateva zeci de mail-uri catre diverse firme/companii prin care solicitam o intrevedere/audienta cu o persoana care poate lua o decizie in ce priveste o posibila sponsorizare, dar… din pacate NICI UN RASPUNS. Au cerut timp de gandire si mi-au cerut sa revin pe la ei sau sa le dau un telefon, pentru a afla daca sunt sa nu sponsorizat. Si am revenit la dansii, in speranta ca POATE ma vor sponsoriza, dar… alt timp de gandire sau “tocmai am sponsorizat pe cineva” si/sau “sponsorizam doar cazuri sociale”, “din pacate nu mai facem sponsorizari“ sau “nu mai avem fonduri”. Inca mai astept pe unii sa GANDEASCA daca vor face sa nu o sponsorizare catre mine sau alta persoana. Cat despre cei care au spus ca “tocmai”, “nu mai facem” sau “nu mai avem”, am aflat ca MINCIUNA ESTE LA LOC DE CINSTE. NU AU SPONSORIZAT PE NIMENI si nici macar CAZURI SOCIALE, AU SPONSORIZAT DUPA PUTIN TIMP ALTE PROIECTE si cea mai “amuzanta”… SI-AU SPONSORIZAT ACHIZIONAREA DE MASINI sau ALTE BUNURI. Mi-a fost recomandat sa incerc si pe la partidele politice de top, poate-poate sa va gasi banii de o sponsorizare si pentru mine. Chiar am fost primit de catre un reprezentat al unui partid, care reprezenta judetul Arad si la Bucuresti, cu care am purtat o discutie, in urma careia mi-a fost promise o sponsorizare din partea partidului din care facea parte si o alta sponsorizare, de data aceasta in numele sau personal si din banii sai… dar A FOST DOAR O DISCUTIE. Au mai fost si alte situatii NEGATIVE, dar… sunt la domeniul trecut.

Dupa aproape 2 ani, in sfarsit am avut suficiente resurse financiare din sponsorizarile primite, sa plecam spre Africa. La sfarsit de august 2009 am plecat impreuna cu Adrian Moldovan in Africa, am reusit prima ascensiune aradeana a celui mai inalt varf al continentului, varful Uhuru de 5895 din masivul Kilimanjaro – Tanzania si am revenit cu bine in Romania dupa aproape doua saptamani de la plecare. Fiecare persoana sau firma/companie care m-a/ne-a sponsorizat a primit din parte noastra, poza de pe varful Uhuru, in care aparem eu, Adi, ghidul si ajutorul de ghid, alaturi de baner-ul pe care se regasesc toti cei care ne-au sposnsorizat. Dupa aproape 6 luni am prezentat si lansat in premiera filmul acestei aventuri africane si DVD-ul cu filmul acestei aventuri. La prezentarea filmului au fost prezenti o parte dintre sponsori si un numeros public, public ce a putut auzi in film si vedea pe coperta DVD-ului, CINE NE-A SPONSORIZAT. Cei care de data aceasta mi-au intins “o mana de ajutor” cu o sustinere/sponsorizare:

https://codmunte.wordpress.com/2013/07/11/sponsori-colaboratori-parteneri-la-proiectul-pentru-ca-exista-masivul-kilimanjaro-2009-vf-uhuru-de-5895m/

Filmul cu/despre aventura africana, s-a vrut a fi finalul aventurilor mele montane din afara tarii, tocmai din cauza ca am avut nevoie de aproape doi ani sa strang banii. Dar… bazandu-ma tocmai pe aceasta ultima aventura montana, reusita primei asceniuni aradene pe Uhuru-Kilimanjaro, am pornit un nou proiect pentru o noua aventura montana, crezand ca imi va fi mai usor sa gasesc sponsori. Aceasta noua aventura montana urma a se desfasura in America de Sud, in Ecuador, cu intentia de a urca mai multe varfuri, printre cele mai importante fiind varful Chimborazo de 631om, acest ultim varf fiind cel mai inalt varf din Ecuador si cel  mai inalt  varf  montan aflat la cea mai mare distanta absoluta de centrul planetei noastre. Pentru aceasta noua aventura montana-alpinistica, bugetul necesar pentru o singura persoana era de aproximativ 3500 euro.

“Motivatia suplimentara” pentru aceasta noua aventura montana-alpinistica, a venit si din partea unui foarte bun prieten. Din pacate, fetita lui a fost diagnosticata cu o forma de leucemnie tratabila (se intampla in ianuarie 2010) si care a necesitat tratament indelungat, de aici si cea mai mare problema… BANI pentru tratamentele costisitoare. Desi cazul a fost mediatizat, nu prea au primit bani.

Atunci m-am gandit sa incep un nou proiect, (inceput in anul 2010) pentru o noua aventura montana-alpinistica, dar care sa aibe si un caracter “umanitar” (dupa parerea unora, “acest UMANITAR” inseamna = “O NIMICA TOATA” sau “AI PUS SI TU ASA, ACOLO, CA POATE O SA PRIMESTI BANI MAI USOR”). Si cum se intampla deobicei, am mai aflat si de alte situati medicale ale altor prieteni/cunostinte, ce necesita tratamente costisitoare si au nevoie de sustinere finaciara. Am mers pe ideea unui proiect care sa combine sportul si umanitarul, tocmai pentru ca aceste persoane care au anumite situatii medicale nu sunt cunoscute de catre marea majoritate dintre noi si astfel “Dar daca nu sunt cunoscute/mediatizate aceste persoane sau situatiile lor medicale, cine poate sa-i ajute daca nu stiu/stiam de ele???”

Partea „POZITIVA” cu sponsorizarile pentru aceasta noua aventura montana. Tot colegii de firma unde imi desfasor activitatea au fost cei care mi-au intins prima mana de ajutor, prin deja obisnuitul de pana in 2% din impozit. Unii dintre ai chiar mi-au dat si anumite sume de bani. De ce m-au ajutat??? Pentru ca ASA VOR!!! Observand ca intr-un mall din municipiul Arad se strang/aduna fonduri pentru diverse organizatii/asociatii cu acest pana in 2% din impozit, mi-am incercat si eu norocul, “abordand” diverse persoane pe care le-am intalnit intr-o librarie din acelasi mall. Chiar daca aceasta intiativa de a primii acesti 2% din impozit, de la persoanele pe care le-am intalni in libraria din acest mall, a fost pe finalul termenului de depunere a formularelor cu 2%, am avut surpriza si bucuria sa-mi fie redirectionat catre proiectul meu, acest 2% din impozit de cateva persoane. De ce mi-au redirectionat acest 2% catre contul asociatiei din care fac parte??? Pentru ca au ajuns la concluzia ca macar eu sa fac ceva cu acesti banii!!! Surpriza cu acest 2% din impozit a venit si din partea unui foarte bun prieten, sustinator a echipei fanion a football-ului aradean, care mi-a pus la dispozitie cate formulare pentru 2% din impozit, dar si o anumita suma de bani. De ce acest ajutor din partea lui??? A facut si face sport, are o pasiune egala cu nebunia pentru doua echipe de football si intelege ce inseamna sa umblii dupa sponsorizari!!! Surpinzator a fost gestul unei persoane intalnite in libraria din mall, care a decis a-mi da o anumita suma de bani, adica 100 roni/lei. De ce??? A  considerat ca acel 2% din impozit este mult prea putin pentru a sutine / sponsoriza proiectul meu!!! Dintre vechii sponsori a celor doua proiecte anterioare si-au aratat sprijinul in a ma sponsoriza, doar unii dintre acestia participand deja cu o mica sponsorizare. Unul dintre vechii sponsori m-a uimit cand a suplimentat fondul de sponsorizare, deoarece a aflat ca nu imi gasesc suficiente fonduri pentru aceasta aventura montana-alpinistica!!! Am fost bucuros sa primesc din nou o sponsorizare, din partea directorului unei firme cu care am colaborat la proiectul cu Kilimanjaro. De ce am primit din nou o sponsorizare din partea lui??? Pentru ca a facut si face sport!!! Am colaborat cu un simbol/emblema/marca inregistrata a judetului Arad, ducand in Ecuador o mica parte din ce inseamna traditiile aradene. De ce aceasta colaborare??? Pentru ca nu este indiferent fata de un alt ARADEAN. Din pacate, sala unde facem atrenamentele sa inchis. Dar am primit ajutor din partea unei persoane, care mi-a propus sa ma antrenez la sala lor, GRATIS. De ce??? Pentru ca stiu cate nevoie si ce important este sa te pregatesti pentru o aventura montana de genul acesta. Banii pentru ei nu sunt importanti. Recompensa a venit cand am ajuns sus, insemnand ca antrenamentul meu a avut rost. Firma unde mi-am facut pana cum tricourile pentru Mont Blanc si Kilimanjaro, mi-a oferit din nou posibilitatea de a-mi face tricourile si banerul la ei, GRATIS. Singura firma romaneasca care vinde de echipament montan si chiar face echipament montan, mi-a oferit o reducere de pret, pentru un rucsak. De ce??? Pentru ca asta VOR!!! Pe toata perioada aventuri Ecuadoriene am fotografiat si filmat, sparand si azi sa fac o expoxitie foto si prezentare media, dar… Mi-a fost intinsa “o mana de ajutor” din partea unor prieteni si famili din Arad si Deva. Cu ce m-au ajuta??? Cu cativa banuti sau cumpatandu-mi o parte din echipament. De ce au facut asta?? Intr-un fel sau altul, stiu ca ACOLO SUS pe varful Chimborazo la 6267m voi duce si VISELE LOR. Am scos la vanzare DVD-urile cu filmul aventuri africane pe Kilimanjaro si echipament pentru munte, care spre bucuria mea a fost achizitionat, dar nu in totalitate.

Poate cea mai interesanta situatie in ce priveste a fi sustinut/sponsorizat, desi este ceva diferit… Din pacate, in urma unui stupid “accident” la munte, am picat pe umarul drept, sa ivit o situatie medicala care m-a afectat aproape 8 luni, fiind la un pas de a claca psihic. Noroc ca am fost ajutat de catre o intrega “echipa” de doctori, care m-au ajutat sa-mi revin atat fizic, cat si mental. Iar multe din costurile pentru tratamente sau analize, nu am fost nevoit a le plati, doar sa ma gandesc la ei, atunci cand voi fi ACOLO SUS.

Dar iata ca exista si partea „NEGATIVA”, din pacate, in ce priveste sponsorizarile pentru acesta aventura montana. Dintr-o anumita situatie, Adrian Moldovan si-a declinat participarea la acest proiect si astfel nu am sustinere din parte oficialitatilor aradene. Venind din Africa, mi-am facut si eu o pagina pe un anumit site de socializare, pe care am promovat acest proiect, dar… Am trimis sute de mail-uri (peste 1000) la diverse persoane sau firme/companii atat din Romania si din strainatate,  in care le-am oferit informatii despre ce doresc sa realizez, dar… Doar cativa/cateva persoane sau firme/companii au avut bunavointa sa-mi trimita un raspuns, chiar daca a fost negativ. Mi-a fost recomandat sa apelez din nou la partidele politice aradene si reprezentatii acestora la Bucuresti, in a discuta despre o posibila sponsorizare din parte acestora, chiar am fost primit si ascultat de catre acestia, dar… Tot la recomandarea unui prieten am luat legatura cu directorii firmelor/companiilor din topul firmelor aradene si chiar cu cei din topul celor mai bogatii 5 aradeni (tin sa precizez ca aceste persoane au fost contactate inaintea mea de catre acest prieten al meu si le oferisera cateva detalii despre mine si proiectul meu). Rezultatul convorbirilor… inca astept rezultatul convorbiri de la unii si de la altii am primit… DOAR promisiunile foarte generoase de sponsorizare, de as fi putut sa ajung in Himalaya si sa incerc a urca pe Everest la 8850m altitudine. Altii, cel putin au spus NU de la inceput. Insa, din parte unei persoane din topul celor mai bogati 5 aradeni am primit… DOAR CUVINTE FOARTE SI EXTREM DE JIGNITOARE. Atat de vehemente au fost aceste cuvinte venite din parte respectivei persoane, incat am spus: “Din respect pentru MINE, va doresc TOATE CELE BUNE, fara a va purta pica” si am terminat conversatia cu dansul, inchinzand telefonul. Am ramas cu ochii privind in gol si ma gandeam… CU CE AM GRESIT CA SA FIU INSULTAT???

> Ar mai fi multe de spus despre ce inseamna din parte unor persoane sau firme/companii in a sustine sau sponsoriza financiar pe cineva sau un proiect, si la fel de important este si ce inseamna A FI sau A NU FI… SPONSORIZAT. Sunt mai mult ca sigur si chiar recunosc, ca sunt cazuri sau situatii care sunt mult mai importante sau de insemnatate mai mare, care ar trebui sustinute/sponsorizate financiar, dar… DIN PACATE, NU SE INTAMPLA SA FIE SUSTINUTE/SPONSORIZATE. EU NU DORESC SAU INCERC SA DESCURAJEZ PE NIMENI, doar doresc sa aduc la cunostinta tuturor ce a insemnat pentru mine aceasta AVENTURA A CAUTARI DE SUSTINATORI/SPONSORI FINANCIARI. Cred ca, pana la urma am invatat si pot recomanda despre CUM SA FI SUSTINUT/SPONSORIZAT… Daca doriti sa primiti bani sub forma de sponsorizare de la cineva (pentru o activitate sportiva in cazul meu), incercati sa aflati daca acea persoana a facut ceva sport de miscare sau are un hobby, dar in primul rand sa aflati daca este… OM.

Regretatul MAESTRU GHEORGHE DINICA A SPUS:

”ROMANIA, POPULATIE MULTA, OAMENI PUTINI, CATEVA MESE”.

> Si acum intrebare…?!?!? AR FI TREBUIT SA ACCEPT SUMA DE 100 DE RONI/LEI DIN PARTEA DIRECTORULUI ACELEI FIRME/COMPANII DIN ARAD, CA SA-I PUN SPONSORI??

Reclame

About CODmunte - "Japan"

Pasionat de natură, munte şi fotografie. Incerc sa ma fac util si cu placut, prin ceea ce am vazut sau auzit.

Posted on 12/05/2014, in Altfel de POZE, FILMULETE, JURNALE si ARTICOLE and tagged . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Stii ce e trist, tu cauti sponsori pentru calatorii pe cand eu nu gasesc un sponsor pentru a ne ajuta in tratarea singurului meu copil

  2. CODmunte - "Japan"

    Sa stii ca din pacate am intampinat aceasta situatie. In 2007 cand am fost pe Mont Blanc, am strans banii pt. un prieten paralizat de la gat in jos. In 2014 am strans banii pt o fetita care avusese leucemie. Multi dintre cei la care am fost au spus ca ei dau banii pt cazuri sociale sau medicare, dar… nu au facut. Pentru tine si alte persoane ca tine, cazul tau, este dureros sa constati ca eu strang bani pentru calatori. Cand mi-am oferit ajutorul sa ajut o alta persoana cu o anumita situatie medicala, am fost refuzat. Incerc ca toate calatoriile mele (de fapt sunt niste aventuri montane nu atat de usoare, unice pentru o anumita parte a tarii, in care am mers singur, in niste tarii nu tocmai usa de biserica, unde exista riscul sa patesti ceva) sa le leg de o anumita situatie sau stare. Imi pare rau de situatia ta. SINCER.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: