ZIUA 1 – 15.06.2014. PLECARE DIN ARAD SPRE BUDAPESTA.


GATA… A VENIT SI ZIUA MULT ASTEPTATA.

RUCSACII SUNT FACUTI, EMOTIILE LE AM, AVENTURA ECUADORIANA MA ASTEAPTA.

CUM VA FI IN ECUADOR ???

MA BAZEZ PE CEL MAI BUN PARTENER PE CARE IL POATE AVEA CINEVA INTR-O ASTFEL DE AVENTURA, BUNUL DUMNEZEU!!!

IATA CATEVA DETALII DESPRE AVENTURA ECUADORIANA…

ALPINISTI ARADENI doresc sa urce pe cele mai inalte si importante varfuri ale fiecarui continent pentru a pune in evidenta calitatile fizice si intelectuale, capacitati care nu sunt mai prejos decat ale oricarui european.

Dupa reusita ascensiuni realizata in 2007 pe varful MONT BLANC de 4810m din ALPI, unul dintre cele mai inalte varfuri ale EUROPEI, de catre subsemnatul – Ovidiu Cismas

https://codmunte.wordpress.com/2011/01/28/filmulet-mont-blanc-4810m-2007/

si reusita in 2009 a PRIMEI ASCENSIUNI ARADENE pe cel mai inalt varf al continentului AFRICAN, varful UHURU de 5895m din masivul KILIMANJARO, realizata impreuna cu jurnalistul aradean Adrian Moldovan

https://codmunte.wordpress.com/2011/01/25/filmulet-uhuru-kilimanjaro-5895m-2009/
mi-am propus sa urc pe cel mai inalt varf montan aflat la cea mai mare distanta absoluta de centrul planetei noastre, VARFUL VULCANULUI STINS CHIMBORAZO de ”doar” 6267m din ANZII. Acest pisc andin este cu 2150m mai indepartat de centrul Terrei decât Everestul de 8850m, datorita convexitatii Pamantului in jurul Ecuatorului.

Echipa de baza care dorea sa realizeze ascensiunea era formata din doua persoane: Ovidiu Cismas si Adrian Moldovan, dar prin retragerea oficialitatilor/institutiilor reprezentative Aradene din acest proiect, am ramas doar EU.

La intoarcerea in Romania voi realiza o conferinta de presa, la care voi prezenta rezultatele acestei aventuri montane-alpinistice. Doresc sa realizez un film cu/despre aceasta aventura montana-alpinistica, pe care il voi prezenta publicului Aradean.

Aceasta aventura montana-alpinistica are si un scop umanitar. In orasul si judetul Arad, cat si peste tot in Romania, exista persoane cu diverse situatii medicale, care necesita interventi sau tratamente medicale costisitoare, si care din pacate nu sunt cunoscute de catre populatia orasului si a judetului Arad sau a Romaniei. Persoanele pe care doresc sa le mediatizez sunt: RALUCA BESENYI – RECUPERARE DUPA TRATAMENTUL UNEI LEUCEMI TRATABILE, PAUL GUREANU – DIAGNOSTICAT CU AUTISM, ANISIA MARIA LAZA – DEFICIENTA DE VEDERE LA AMBII OCHI si DANIEL BOARIU – PARALIZAT DE LA GAT IN JOS DE PESTE 10 ANI. Prin aceasta aventura montana-alpinistica, voi incerca sa mediatizez cazurile acestora si sa le ofer un ajutor, cel putin moral, aratand astfel ca nu sunt nepasator la situatia lor, dar mai ales sa le arat oamenilor, “VISUL” ACESTORA… DE A TRAI O VIATA NORMALA.

EU SI EI AVEM VISE si DORIM… SA NE TRAIM VISELE !!!

Eu voi dedica reusita acestei aventuri montane-alpinistice, MAMEI MELE – IOSUP MARIA si BUNICULUI MEU – HARALAMB DUMITRU, veterean si prizonier al celui de-al doilea razboi mondial – plecat dintre noi anul acesta la varsta de 92 de ani. ACOLO SUS, ma voi gandi si la cei care si-au dat viata in REVOLUTIA DIN 1989 IN ARAD. Ma voi gandi si la unchiul meu – sublocotenent postmorten AVADANEI ION, ucis in timpul REVOLUTIEI DIN 1989 in localitatea TURDA din judetul CLUJ.

CU AJUTORUL LOR AM POSIBILITATEA DE A CALATORI… LIBER !!!

Aventura montana-alpinistica din ANZII ECUADORIENI – AMERICA DE SUD va avea o durată de 13 zile:
– 15 IUNIE, DUMINICA: PLECARE DIN ARAD – ROMANIA, din fata primariei Arad la ora 14:00. Intalnirea cu prieteni, cunostinte si media aradeana de la ora 13:30.
– 16 IUNIE, LUNI: AJUNS QUITO – ECUADOR
– 17 IUNIE, MARTI: VIZITAT ORASUL QUITO
– 18 IUNIE, MIERCURI: URCAT PRIMUL VARF PENTRU ACLIMATIZARE
– 19 IUNIE, JOI: URCAT AL DOILEA VARF PENTRU ACLIMATIZARE
– 20 IUNIE, VINERI: ZI DE ODIHNA si VIZITAT MIJLOCUL ECUATORULUI
– 21 – 22 IUNIE, SAMBATA – DUMINICA: ASCENSIUNEA VARFULUI CAYAMBE de 5790m
– 23 -24 IUNIE, LUNI – MARTI: ASCENSIUNEA VARFULUI ILLINIZA SUD de 5248m
– 25 IUNIE, MIERCURI: ZI DE ODIHNA si VIZITAT PIATA TRADITIONALA OTAVALO
– 26 – 27 IUNIE, JOI – VINERI: ASCENSIUNEA VARFULUI CHIMBORAZO de 6267m
– 28 IUNIE, SAMBATA: PLECARE DIN ECUADOR
– 29 IUNIE, DUMINICA: AJUNS IN ARAD – ROMANIA, in fata primariei Arad, pe la ora 20:00

Pe toata perioada acestei aventuri montane-alpinistice, voi posta in fiecare zi 2-3 poze si impresiile de moment, pe pagina personala de socializare http://www.facebook.com/ovidiudaniel.cismas si pe blog-ul meu https://codmunte.wordpress.com

Pe data de 27 iunie 2014, cand voi ajunge pe varful CHIMBORAZO la 6267m, voi lua legatura prin intermediul telefoniei mobile cu un post de radio din Arad.

MULTUMESC FAMILIEI PENTRU SUSTINERE, FETITEI EDELINE SI SOTIEI MIHAELA, SEFULUI SI PRIETENULUI MEU CEL MAI BUN – SORIN BOGDAN, CELORA CU CARE MERG LA MUNTE SI IN NATURA, PRIETNILOR, CUNOSTINTELOR SI COLEGILOR DE SERVICI, SI NU IN ULTIMUL RAND CELORA CARE M-AU SUSTINUT FINANCIAR.

Pentru a realiza aceasta aventura montana-alpinistica si umanitara sunt sustinut de:
– SPONSOR PRINCIPAL – UNIVERSITATEA DE VEST “VASILE GOLDIS” ARAD
– ALTI SPONSORI: MORAR PAZA SI PROTECTIE ARAD, STUDIO FOTO ENIGMA ARAD, GROSZ AUTO ARAD, OLD LAD’S PUB ARAD, VTL ARAD, HARDSTYLEGYM ARAD, AGENTIA DE TURISM SIRIUS ARAD, WOOD LINE BUSINESS 2012 ARAD, MARAMONT BAIA MARE, AGENTIA DE TURISM EQUATEUR VOYAGES PASSION – ECUADOR, BACE TOGHIERE, SORIN BOGDAN, AV. BRETOTEANU DAN, G.B., ADRIAN BUNESCU, BOTEZAN CORINA SI PAUL IONESCU, FAMILIILE: CRISTEA, APATEAN, DANCIU, LUCA.

ALATURI DE MINE SI VOI O SA FITI… ACOLO SUS,
PE VARFUL CHIMBORAZO LA 6267m

TOATE CELE BUNE – MAI ALES SANATATE.
Va multumesc, OVIDIU CISMAS

Reclame

About CODmunte - "Japan"

Pasionat de natură, munte şi fotografie. Incerc sa ma fac util si cu placut, prin ceea ce am vazut sau auzit.

Posted on 15/06/2014, in JURNALUL AVENTURII MONTANE-ALPINISTICE SI UMANITARE "TRAIESTE-TI VISELE" - VARFUL CHIMBORAZO 6267m, ANZII ECUADORIENI - AMERICA DE SUD and tagged . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: