POZE. Prin MUNTII PARANG in 14.12.2013


Iarna in muntii Parang, atunci cand este vreme buna, iti ofera posibilitatea sa te bucuri de o priveliste catre muntii Valcan, Muntii Retezat, Muntii Tulisa, Muntii Sureanu si creasta muntilor Parang pana pe varful Carja „Piramida din Parang”, iar la poalele lor, ca in causul unei palme, fromoasa si lunga Vale a Jului. Daca este foarte senin se poate vedea chiar si muntii Fagaras.

Toate acestea pot fi admirate intr-o o tura usoara, cu plecare din zona turistica I.E.F.S si urcare pana pe varful Parangul Mic. De ce un scurt popas acest varf, urmand linia crestei muntilor Parang se ajunge pe varful Parangul Mic 2, dupa care se coboara pana la „Bivuacul de Piatra”. De aici ne putem intoarce catre zona turistica I.E.F.S. urmand traseul de vara ce trece pe sub varful Parangul Mic.

Alaturi de colegul de drumetie de peste 10 ani – Sorin „URSU” Bogdan, am parcurs acest traseu, pe o zapada care ne-a pus sa facem si putin efort. Doar ca eu m-am tinut deasupra zapazii, pe cand „Ursu” intra pana la brau in zapada. Dar tot acest efort, mai mult sau mai putin, ne-a fost rasplatit de minunatul munte Parang si ceilanti munti care il inconjoara.

 

Reclame

About CODmunte - "Japan"

Pasionat de natură, munte şi fotografie. Incerc sa ma fac util si cu placut, prin ceea ce am vazut sau auzit.

Posted on 04/11/2016, in Paring. muntele cu vreme schimbatoare and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: