ARTICOL / POZE. Orasul si judetul ARAD prin Consiliul Judetean si Centrul Cultural Judetean ARAD a fost in prima ascensiune a varfului UHURU de 5895m din masivul Kilimanjaro – Tanzania, cel mai inalt varf montan si vulcanic al continentului African, in anul 2009.


Stiu, o sa spuneti ca este banal si neimportat ce am facut, ca este pana la o urma o excursie pe care si pana copii sau persoanele invarsta realizeaza asa ceva. ESTE ADEVARAT.

Dar trebuia ca orasul si judetul Arad sa „bifeze” aceasta ascensiune montana. De aceea in primavara anului 2009 am depus dosarul proiectului de sustinere financiara la Centrul Cultural Judetean Arad, avand norocul ca sa fie acceptat si sustinut in a fi realizat. A urmat pregatirea fizica si cu facut rost de echipament, pentru a reprezenta asa cum trebuie pe toti cei care fac parte din judetul Arad, nu doar din orasul Arad. Am primit tricouri imprimate cu logo-urile sponsorilor si in primul rand cu logo-ul Consiliului Judetean si Centrului Cultural Judetean Arad. Ca sa fie totul mai aparte, ne-am gandit la un banner care sa fie expus in fiecare tabara de corturi in care urma sa stam. Asa stiam ca fiecare persoana care va trece prin zona corturilor va stii de unde suntem, ARAD – ROMANIA.

Eu si cu Adrian Moldovan ne-am dorit ca fiecare persoana care doreste sa transmita un mesaj sau sa ne incurajeze, sa o pozta face prin cateva randuri scrise pe acest banner. Iar primii care au scris cate ceva, au fost invitatii de la conferinta de presa dinainte plecari spre Africa: sponsorii, cei din media, prieteni si cunostinte, cei de la C.J. si C.C.J. ARAD. Astfel am stiut ca fiecare aradean va fi alaturi de noi.

Acest banner a impresionat pe toti cei care l-au vazut si fiecare a dorit sa scrie ceva, incepand de la colegii din echipa de suport, ghidul si ajutorul sau, alti prieteni africani, prieteni in ale ascensiunii pe Uhuru – Kilimanjaro.

Dar poate cel mai de suflet moment a fost ultima etapa a aventurii spre acoperisul Africii, ascensiunea finala. Cu cateva clipe inainte de a pleca din tabara Kosovo de la aprox. 4800m altitudine, Adrian mi-a spus: „Da-mi mie banner-ul, il duc eu. Cand o sa-mi fie greu si daca va fi sa renunt, va trebui sa tragi de mine. TREBUIE SA AJUNGEM ASTFEL TOTI TREI PE VARF”. Si, incet-incet, cu pasi marunti… POLE-POLE, dupa ce am privit un frumos rasarit de soare de la aprox. 5600m, am ajuns pe varful mult dorit. AM AJUNS TOTI TREI, pentru orasul si judetul ARAD, pentru fiecare ARADEAN.

Restul este deja istorie nescrisa, dar care va deveni pe viitor poate scrisa, ARADUL A FOST PE UHURU – KILIMANJARO.

Multumesc Consiliului Judetean si Centrului Cultural Judetean Arad pentru ca ati crezut in acest proiect si mi-ati dat ocazia sa realizez ceva pentru ARADENI.

Reclame

About CODmunte - "Japan"

Pasionat de natură, munte şi fotografie. Incerc sa ma fac util si cu placut, prin ceea ce am vazut sau auzit.

Posted on 27/03/2017, in Kilimanjaro, locul unde mi-a ramas sufletul and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: