Articol+poze. Cu/despre “TARG International DE MACHETE” editia 1 – 2019


    Copil fiind eram fascinat de masinutele din fier, cele care aveau “amortizoare”, la care deschideau usile si portbagajul… faceam schimb cu altii, le mai deterioram si pana la urma le aruncam. Pacat, acum regret.

    Iata ca dupa ceva timp, vesnicul copil din mine a redescoperit fascinatia masinutelor din fier, mai ales ca pe la piata Obor din Arad ai uneori ocazia sa gasesti si sa cumperi astfel de masinute. Si astfel am inceput sa cumpar una masinuta, inca una, si inca una… si iata ca am devenit un incepator “colectionar” de masinute, necontand daca masinutele sunt din fier, ci important fiind aspectul si starea masinutei. Astfel am avut ocazia sa descopar si intalnesc pe la piata Obor din Arad cativa colectionari-vanzatori de la care am cumparat cateva masinute dar si sa aflu cateceva din tainele a ceea ce inseamna o masinuta de colectie. Tin minte ca asa l-am cunoscut pe DOMNUL XABI MOLNAR care era prezent duminicile cu cateva exemplare de masinute absolut superbe, pe care orice colectionar le-ar dorii. Amuzant este faptul ca intamplator achizitionasem trei masinute si m-am intalnit cu el, iar vazand ce avem in mana mi-a oferit un pret surprinzator pentru una dintre ele. Pe loc mi-am dat seama ca detin ceva special si din pacate pentru el, masinuta este inca la mine.

    Zilele si lunile au trecut, la fel si cativa ani, avand ocazia sa cunosc si sa cumpar de la alti pasionati-colectionari de masinute cateceva. O sa spuneti ca nu ne intelegeti, ca este o prostie… asa este, nu aveti cum sa ne intelegeti si este o prostie fascinate.

    Si pana la urma cineva a avut curajul sa faca ceva mai special pentru pasionatii si colectionarii de masinute. Un eveniment pentru aradenii pasionati de machete, mai ales masinute, adica TARG International DE MACHETE” editia 1 care s-a desfasurat duminica 26.05.2019 intre orele 10:00 – 14:00 la Casa Jelen de pe strada Mihai Eminescu nr. 55-57 din Arad, iar  intrarea a fost libera… GRATIS. Organizatorul principal al evenimentului a fost… XABI MOLNAR, care s-a asteptat la 24 de expozanti la 33 de mese, acestia fiind din: Arad, Bucuresti, Ploiesti, Timisoara, Satu Mare, Oradea, Debrecen, Bekescsaba si Szeged.

    Si in sfarsit a venit ziua de duminica, ziua cu masinute, ziua copilului din mine si altii la fel ca mine, indiferent de varsta. Inainte de a ajunge pe la acest eveniment mi-am semnat condica de prezenta prin piata Obor, de unde m-am ales cu doua masinute.

    Bucuros de achizitie m-am deplasat la eveniment si…

si am intrat intr-o lume minunata, “o lume minunata numai pentru copiii”, vorba melodiei de demult.

IMG_20190526_122449

Nu stiam la ce masa sa ma uit prima oara si ce masinuta sa o iau in palma, pentru a o admira. Culori, marimi, modele, producatori, noi sau vechi… masinute de-o adevarata incantare a ochiului.

Cel mai amuzant era faptul ca cei mai incantati de ceea ce vedeau si descopereau la acest eveniment deosebit, cu un zambet larg si ochii licarind de incantare, erau… adultii.

IMG_20190526_122606

Cea mai mare atractie si vanzoreala era la standul unde se aflau machetele de „masinute” la dimensiuni mari, a unor modele de masini de epoca faimoase sau mai recente si cu multi caluti putere, cu detalii si culori superbe.

IMG_20190526_124853

IMG_20190526_124909

La un moment dat atat lume era prezenta pe la mese, colectionari-expozanti si vizitatori, incat sunt mai mult ca sigur ca toate pronosticurile in ce priveste posibilul numarul de expozanti prezenti si vizitatori a fost dat peste cap pentru organizatori, mai ales pentru XABI MOLNAR.

Si pana la urma am avut ocazia sa ma intalnesc cu el, desoperindu-i un zambet de satisfactie si o licarile de incantare in ochi, pentru un eveniment reusit.

IMG_20190526_124714IMG_20190526_124737

    A fost un eveniment foarte reusit si cu surprize din partea expozantilor-colectionari, a prezentei unei persoane ce fabrica manual machete de masinute la dimensiuni mari, a multor vizitatori – mai ales copii, un prim eveniment pentru care trebuie sa-i multumesc domnului XABI MOLNAR si eveniment care sper/speram sa continue.

About CODmunte - "Japan"

Pasionat de natură, munte şi fotografie. Incerc sa ma fac util si cu placut, prin ceea ce am vazut sau auzit.

Posted on 17/07/2019, in Altfel de POZE, FILMULETE, JURNALE si ARTICOLE and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: